Möt vår personal

Ms Kärsti Öberg – Rektor

Det här är vår rektor Ms Kärsti Öberg. Hon har en lång karriär på närmare 30 år som rektor eller biträdande rektor för flera olika grundskolor bland annat i Skurup, Göteborg och Skövde. Hon gillar Nordic International Schools koncept och uppskattar när det är ordning och reda. Ms Öberg trivs i rollen som skolledare och har en passion för att interagera med människor. Ms Öberg kommer att bidra med stor erfarenhet när hon tillträder rollen som rektor på Nordic Ystad i sommar. Idag arbetar Ms Öberg som rektor vid Markarydsskolan.

Språk: Svenska och engelska

Mr Emil Murad – Biträdande rektor

Det här är vår biträdande rektor Mr Emil Murad. Han flyttade till Sverige 2020 och var med om att starta Nordic International School Kalmar. På Nordic Kalmar har Mr Murad arbetar som lärare och undervisat i engelska och franska, varit mentor samt arbetslagsledare. Mr Murad är född i Rumänien, uppväxt i Kanada och USA och lärarutbildad i Belgien och Italien. Precis innan han kom till Sverige jobbade han på en internationell skola i Madrid i Spanien.

Språk: Engelska, franska, spanska och svenska

Ms Pamela Jönsson – Lärare
Det här är vår lärare Ms Pamela Jönsson. Hon bor i Sjöbo och är legitimerad lärare med en lärarexamen med inriktning mot svenska, engelska, matematik och idrott från Malmös Universitet. Hon har mesta dels ägnat sig åt ämnena svenska och matematik och lärt barn att tro på sig själva samtidigt som hon lär sig nya spännande saker både i och utanför läroböcker. Ms Jönsson är född och uppvuxen i Sverige och har de senaste sex åren arbetat som lärare på Älvdalsskolan i Hörby. I augusti får du träffa henne som din nya svensklärare.

Språk: Svenska och engelska

Ms Casey McCorry – Lärare

Det här är vår lärare Ms Casey McCorry. Hon bor i Malmö och är legitimerad lärare från Murdoch University of Technology i Perth, Western Australia. Hon började sin karriär i staden Port Hedland och undervisade på ’School of the Air’, innan hon flyttade för att undervisa i en grundskola. Ms McCorry har nu bott med sin familj i Malmö och undervisat i olika klasser på Malmö International School de senaste 5 åren. I augusti träffar du henne som ny klasslärare.

Språk: Engelska och svenska

Mr Jens Nerbring – Lärare

Det här är vår lärare och specialpedagog Mr Jens Nerbring. Han bor i Svarte och är legitimerad lärare. Han gick lärarutbildningen på Malmö Universitet med barn- och ungdomsvetenskap som huvudämne. Han avslutar just nu sin magisterexamen i specialpedagogik på Malmö Universitet. Han brinner för att säkra att varje elev får det stöd och den hjälp han eller hon behöver för att nå så långt som möjligt. Mr Nerbring är född och uppväxt i Sverige men har bott och undervisat i drygt tio år i Sydostasien. Sedan han kom tillbaka till Sverige 2016, har han arbetat som klasslärare på Hammenhögs friskola. I augusti kommer han att vara en av lärarna på Nordic i Ystad och han är också skolans specialpedagog.

Språk: Svenska och engelska

Ms Kailey Hansson – Lärare

Det här är vår lärare Ms Kailey Hansson. Hon är född och uppväxt i Ontario i Kanada. Hon gick på Trent University där hon tog en kandidat- och en masterexamen i historia. Hon har doktorerat i historia på Queen’s University där hon specialiserade sig på kalla kriget och kulturdiplomati. Hon har tidigare undervisat på Queen’s University och University of British Columbia samt haft olika lärartjänster inom Ystad kommun. Ms Hansson kommer att undervisa i samhällskunskap på Nordic International School Ystad.

Språk: Engelska och svenska

Ms Reema Malik – Administratör

Det här är vår administratör Ms Reema Malik. Hon flyttade till Sverige 2019 och har jobbat på Nordic International School Kalmar sedan 2020. Nyligen blev hon färdig med sin masterexamen i företagsekonomi vid Linnéuniversitetet. Ms Malik har bott i USA i tio år där hon tog en kandidatexamen vid City University i New York. Hon har bott och arbetat i Saudiarabien, Pakistan, Förenade Arabemiraten och USA och har rest i många andra länder. Hon har erfarenhet av och trivs med att arbeta i mångkulturella miljöer. I augusti blir hon skolans administratör.

Språk: Engelska, svenska och urdu/hindi

Ms Angelica Larsson – Skolkurator

Det här är vår skolkurator Ms Angelica Larsson, som bor i Tomelilla. Hon har en socionomexamen från Malmö Universitet. Ms Larsson arbetar även som kurator på Fria Läroverken och hon har också erfarenhet från psykiatrin och av att ha arbetat på fritidsgård. Hon ser fram emot att få träffa alla.

Språk: Svenska och engelska

Mr Thomas Kerli – Lärare

Det här är vår lärare Mr Thomas Kerli. Han bor i Landskrona och har en masterexamen i läroplan och pedagogik från Sam Houston State University i Texas. Mr Kerli har även en masterexamen i engelsk litteratur från Regis University i Colorado. Han är certifierad i International Baccalaureate inom Diploma Program vid Southeastern Louisiana University i Louisiana. Mr Kerli har studerat och undervisat engelska, matematik, samhällskunskap och teater, både i USA och i Sverige. Han fascineras av hur sammankopplade olika ämnen är, vilket gör att han inte kan välja något favoritämne. Han är född och uppväxt i Texas, USA och har arbetat vid både internationella och vanliga grundskolor i Skåne under de senaste 5 åren. Mr Kerli ser framemot att möta er som er nya lärare i augusti.

Språk: Engelska och svenska (begränsad)