Möt vår personal

Ms Kärsti Öberg – Rektor

Det här är vår rektor Ms Kärsti Öberg. Hon har en lång karriär på närmare 30 år som rektor eller biträdande rektor för flera olika grundskolor bland annat i Skurup, Göteborg och Skövde. Hon gillar Nordic International Schools koncept och uppskattar när det är ordning och reda. Ms Öberg trivs i rollen som skolledare och har en passion för att interagera med människor. Ms Öberg bidrar med stor erfarenhet i sin roll som rektor på Nordic Ystad. Ms Öberg har tidigare arbetat som rektor vid Markarydsskolan.

Språk: Svenska och engelska

Mr Emil Murad – Biträdande rektor

Det här är vår biträdande rektor Mr Emil Murad. Han flyttade till Sverige 2020 och var med om att starta Nordic International School Kalmar. På Nordic Kalmar har Mr Murad arbetat som lärare och undervisat i engelska och franska, varit mentor samt arbetslagsledare. Mr Murad är född i Rumänien, uppväxt i Kanada och USA och lärarutbildad i Belgien och Italien. Precis innan han kom till Sverige jobbade han på en internationell skola i Madrid i Spanien.

Språk: Engelska, franska, spanska och svenska

Ms Pamela Jönsson – Lärare

Det här är vår lärare Ms Pamela Jönsson. Hon bor i Sjöbo och är legitimerad lärare med en lärarexamen med inriktning mot svenska, engelska, matematik och idrott från Malmös Universitet. Hon har mesta dels ägnat sig åt ämnena svenska och matematik och lärt barn att tro på sig själva samtidigt som hon lär sig nya spännande saker både i och utanför läroböcker. Ms Jönsson är född och uppvuxen i Sverige och har de senaste sex åren arbetat som lärare på Älvdalsskolan i Hörby.

Språk: Svenska och engelska

Mr Martin Kellerman – Pedagogiska resurs

Det här är vår pedagogiska resurs Mr Martin Kellerman. Han är uppvuxen och bor i Skurup. Mr Kellerman är utbildad på Malmö Universitet och har arbetat inom skolan de senaste 12 åren. Mr Kellerman kommer senast från Prästamosseskolan i Skurup där han arbetade som resurssamordnare.

Språk: Svenska och engelska

Mr Jens Nerbring – Lärare

Det här är vår lärare och specialpedagog Mr Jens Nerbring. Han bor i Svarte och är legitimerad lärare. Han gick lärarutbildningen på Malmö Universitet med barn- och ungdomsvetenskap som huvudämne. Han avslutar just nu sin magisterexamen i specialpedagogik på Malmö Universitet. Han brinner för att säkra att varje elev får det stöd och den hjälp han eller hon behöver för att nå så långt som möjligt. Mr Nerbring är född och uppväxt i Sverige men har bott och undervisat i drygt tio år i Sydostasien. Sedan han kom tillbaka till Sverige 2016, har han arbetat som klasslärare på Hammenhögs friskola.

Språk: Svenska och engelska

Ms Kailey Hansson – Lärare

Det här är vår lärare Ms Kailey Hansson. Hon är legitimerad lärare som är född och uppvuxen i Ontario, Canada. Ms Hansson studerade vid Trent University där hon slutförde sin filosofie-kandidatexamen och masterexamen i historia. Hon studerade vidare och tog en Ph.D i historia vid Queen’s University med specialisering på kalla kriget och kulturell diplomati. Hon har undervisat vid Queen’s University och University of British Columbia samt haft flertal lärarroller inom Ystad kommun.

Språk: Engelska, svenska

Ms Reema Malik – Administratör

Det här är vår administratör Ms Reema Malik. Hon flyttade till Sverige 2019 och har jobbat på Nordic International School Kalmar sedan 2020. Nyligen blev hon färdig med sin masterexamen i företagsekonomi vid Linnéuniversitetet. Ms Malik har bott i USA i tio år där hon tog en kandidatexamen vid City University i New York. Hon har bott och arbetat i Saudiarabien, Pakistan, Förenade Arabemiraten och USA och har rest i många andra länder. Hon har erfarenhet av och trivs med att arbeta i mångkulturella miljöer.

Språk: Engelska, svenska och urdu/hindi

Ms Cindi Lundgren – studie- och yrkesvägledare

Ms Cindi Lundgren bor i Ystad och är utbildad studie- och yrkesvägledare från Malmö Universitet. Hon vägleder våra elever kring framtida studiealternativ som kan passa just dom och skapar en förståelse för olika yrkesalternativ. Under de senaste tre åren har hon arbetat som studie- och yrkesvägledare på Malmö International School och Ystad Gymnasium. På Nordic Ystad arbetar Ms Lundgren som studie- och yrkesvägledare.

Språk: Engelska och svenska

Mr Rikard Persson – Specialpedagog

Det här är vår specialpedagog Mr Rikard Persson. Han bor i Köpingebro och är legitimerad lärare från Linnéuniversitetet i Växjö med huvudämnena biologi och samhällskunskap. Han är också utbildad specialpedagog, med fokus på barn med inlärningssvårigheter och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Mr Persson har även arbetat med ett internationellt samarbete mellan skolor i Sverige och i Kathmandu i Nepal. Projekten fokuserade på multikulturella möten och att skapa en förståelse mellan elever i gymnasieålder. Han har också drivit ett företag där han tog fram och ledde workshops för barn i naturvetenskapliga experiment. Mr Persson är uppvuxen i Sjöbo, har bott i Växjö i tio år och har de senaste två åren arbetat som specialpedagog på Västerportskolan i Ystad.

Språk: Svenska och engelska

Mr Andreas Karlsson – Lärare

Det här är vår idrott- och musiklärare Mr Andreas Karlsson. Mr Karlsson har jobbat med barn och ungdomar i olika konstellationer i över 20 år, samt undervisat i ämnena idrott, musik och svenska. Han har även jobbat som svensklärare på EF Education i Stockholm och arbetat i Australien, Thailand, Spanien och Grekland. Mr Karlsson har dessutom lång erfarenhet inom nöjes- och musikbranschen då han bland annat jobbat som artist, skrivit manus till tv-serier och även jobbat som skådespelare och medverkat i flera humor- och barnprogram. Mr Karlsson kommer ursprungligen från Trollhättan, men bodde i Stockholm under 10 års tid innan han flyttade söder ut.

Språk: Svenska och engelska

Mr Tihamér Matthew Györgydeák – Lärare

Det här är vår lärare Mr Tihamér Matthew Györgydeák. Han är född i Transylvanien i Rumänien, växte upp i den Ungerska huvudstaden och som tonåring flyttade till Sverige där han nu bor i Malmö. Mr Györgydeák utbildningsbakgrund är inom Astronomi och Astrofysik på Lunds Universitet och är en erfaren entreprenör. Mr. Györgydeák har jobbat som lärare i matematik och naturorienterande ämnen i över fem år kombinerad med förtroende positioner inom skolledarskap i flera år. Han gjorde det till sitt mål att utbilda och förbereda de nya generationerna för framtiden på vår planet och att inspirera eleverna att utforska nuvarande och växande fält inom vetenskap, ingenjörskap och utveckling.

Språk: Svenska och engelska