Nordic International School Ystad startar i höst – nu inleds antagningen

news

2022-02-02, 08:00

Intresset har varit stort inför den planerade starten av Nordic International School Ystad och nu inleds antagningen till höstterminsstarten 2022. Det innebär att Ystad till hösten får en ny grundskola med internationell profil och fokus på forskningsbaserad undervisning och ordning och reda.

– Vi är mycket glada över det stora intresset för starten av Nordic International School Ystad och vi kommer inom kort att skicka ut de första antagningsbeskeden inför hösten 2022, säger Mr Erik Ramberg, etableringsansvarig på Nordic International School.

Skolan hade i slutet av november ett mycket välbesökt informationsmöte och i dagsläget står nästan 350 elever i kö till de kommande åren. Nordic International School kommer vara belägen på Björnstjernegatan 10 på Regementsområdet och fullt utbyggd erbjuda årskurs 4-9. Till hösten startar skolan upp med årskurserna 4-7 och renoveringen av skolans lokaler kommer snart att inledas för att i augusti vara redo att välkomna de nya eleverna.

Nordic International School finns i flera svenska städer och driver grundskolor med internationell profil. Skolorna särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska och ha ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar skoluniform för elever och klädkod för personal och rekryterar lärare både från Sverige och andra delar av världen. 

Antagningsprocessen inleds i början av februari och antagningserbjudanden skickas då ut till vårdnadshavare med barn i kö inför hösten 2022. Antagningen sker utifrån ködatum.

Presskontakt

Relaterat material